top of page

AI Revolutionerar Enkäthanteringen i Ulricehamns Kommun

I en nyligen publicerad artikel i Ulricehamns Tidning framhävs ett spännande exempel på hur vår enkät- och analysplattform esMaker transformerar enkätprocessen i kommuner, särskilt med hjälp av dess AI-funktioner. Vi på Entergate är stolta över att se vår plattform i användning och vilka positiva effekter den har för kommunal förvaltning.


Det här inlägget baseras på insikter och information från en artikel publicerad i Ulricehamns Tidning, där Max Rademacher, enhetschef på strategi- och utvecklingsenheten vid Ulricehamns kommun, delar sina erfarenheter av kommunens nya AI-baserade enkätsystem, esMaker. Rademacher uttrycker sin beundran över hur systemet inte bara effektiviserar processen för datainsamling och analys utan också bidrar till bättre resursanvändning inom kommunen.


Innovativ Teknik i Praktiken


esMakers AI-analys har tagit Ulricehamns kommuns datainsamlings- och analysprocesser till nya höjder. Max Rademacher, enhetschef på strategi- och utvecklingsenheten i Ulricehamn, delar med sig av hur esMaker har effektiviserat deras arbete, från manuell hantering till automatiserad och snabb dataanalys. I Ulricehamns Tidnings artikel "AI sparar tid och resurser åt kommunen" citeras Rademacher:


– Det är ett jättestöd, jag är imponerad av hur bra det fungerar.
Man sitter framför en dator i kommunen

AI:s Transformatoriska Påverkan på Enkäthantering


Rademacher belyser AI:s transformatoriska inverkan i artikeln genom att jämföra esMaker med tidigare använda system. Han nämner en trygghetsundersökning som exempel: Med det gamla systemet tog det en månad att sammanställa en rapport, medan AI-drivna funktionerna i esMaker klarade uppgiften på några sekunder.


Denna markanta förbättring i effektivitet är inte bara imponerande utan även ett bevis på AI:s revolutionerande potential inom administrativa processer. Det är ett tydligt exempel på hur smart teknologi kan effektivisera och förenkla vardagliga arbetsuppgifter, vilket frigör tid och resurser för annat viktigt arbete.

Artikeln lyfter fram en viktig aspekt gällande säkerhet och tillförlitlighet inom AI-system. Max Rademacher, med sin gedigna erfarenhet inom kommunal förvaltning, betonar systemets tillförlitlighet. Hans förtroende för esMaker är baserat på systemets förmåga att noggrant hantera och analysera data utan att introducera fel eller bias:

"Vi har inte sett några svagheter här än. I sådana här system, som bara hanterar avgränsad data, så har AI inte möjlighet att hitta på egna svar," förklarar Rademacher i artikeln.

Detta belyser esMakers styrka när det kommer till att hantera data på ett säkert och tillförlitligt sätt, AI i esMaker hanterar inte ytterligare data som personuppgifter eller annan känslig information.


Entergate, som ett svenskt företag, är dedikerade till att upprätthålla höga standarder för dataskydd och integritet. Våra plattformar är utvecklade i Sverige och all datalagring sker inom landet. Detta ger våra användare en extra trygghet, då de kan vara säkra på att deras data hanteras med största möjliga säkerhet och i enlighet med strikta dataskyddsregler. Att våra lösningar är utformade med användarnas säkerhet i åtanke är en del av vårt åtagande att leverera tjänster av högsta kvalitet.


Entergate fortsätter att sätta standarden för hur AI kan användas på ett säkert och effektivt sätt inom kommunal förvaltning och andra sektorer. Vi ser fram emot att fortsätta leda vägen i denna digitala revolution, där dataintegritet och säkerhet är lika viktigt som effektiviteten och precisionen i de tjänster vi erbjuder.Detta blogginlägg är baserat på Ulricehamns tidning artikel: AI sparar tid och resurser åt kommunen: ”Jag är imponerad”. Läs hela artiklen här Gauffin, V. (2023). AI sparar tid och resurser åt kommunen: ”Jag är imponerad”. Ulricehamns Tidning. Hämtad från https://www.ut.se/nyheter/ai-sparar-tid-och-resurser-at-kommunen-jag-ar-imponerad/

Comments


bottom of page