top of page

Öka svarsfrekvensen i dina undersökningar med QR-koder!

Vill du få fler svar på dina undersökningar? Vill du göra det enkelt för människor att delta i dina undersökningar utan att behöva skriva in långa URL:er? Då är QR-koder lösningen!
Vad är QR-koder?

 • QR-koder är tvådimensionella streckkoder som kan skannas av en smartphone eller annan mobil enhet för att komma åt en webbplats eller annat digitalt innehåll.

 • Rikta kameran på QR-koden och slussas direkt till enkäten!


Varför är QR-koder användbara för undersökningar? Generera unika QR-koder på ett klick i enkätplattformen esMaker

 • esMaker, vårt marknadsledande enkät och analysverktyg genererar unika QR-koder för varje undersökning automatiskt

 • QR-koder gör det enkelt för respondenterna att komma åt och slutföra undersökningen utan att behöva skriva in en lång URL eller söka efter undersökningen på nätet.


Användningsområden - Inspiration & Tips


QR-koder kan användas i olika miljöer för att göra det enkelt för människor att delta i dina undersökningar. Här är några exempel:

 1. I klassrummet: Skriv ut QR-koder på affischer eller whiteboards för elever att skanna. Detta är ett bra sätt att få feedback från elever om deras lärande eller för att få input om kursinnehåll.

 2. På kontor: Skriv ut och placera QR-koder i olika delar av kontoret eller varför inte i din e-postsignatur? Detta kan vara ett användbart verktyg för att samla feedback från anställda om företagspolicyer, pulsmätningar, anställdas tillfredsställelse och andra arbetsrelaterade ämnen.

 3. På evenemang: Skriv ut QR-koder på evenemangsbiljetter, broschyrer eller på bord i restauranger för besökare att skanna. Detta är ett bra sätt att samla feedback från evenemangsdeltagare om deras erfarenhet, tillfredsställelse och preferenser.

 4. I butiker: Placera QR-koder på produktetiketter eller affischer för kunder att skanna. Detta är ett bra sätt att samla feedback från kunder om deras erfarenhet med dina produkter eller tjänster, eller för att få insikter om nya produktidéer.

 5. I sjukhus och vårdenheter: Skriv ut QR-koder på patientinformationssidor eller affischer för patienter att skanna. Detta kan vara ett användbart verktyg för att samla feedback från patienter om deras erfarenhet med sjukhuset eller vårdgivaren, och för att förbättra patienttillfredsställelsen.

Oavsett inställning kan användning av QR-koder för undersökningar göra det enkelt för människor att delta och ge feedback. Med rätt strategi och undersökningsfrågor kan du samla värdefulla insikter från din publik och fatta datadrivna beslut för ditt företag eller organisation.


Tips! Bästa praxis för att använda QR-koder för undersökningar

 • Håll undersökningen kort och anpassad för mobila enheter

 • Testa QR-koderna innan du distribuerar dem

 • Ge tydliga instruktioner om hur man skannar QR-koderna

 • Erbjud incitament för att slutföra undersökningen

Sammanfattningsvis: Unika QR-koder, automatiskt genererade av esMaker, är ett kraftfullt verktyg för att öka svarsfrekvensen i olika inställningar. Är du intresserad av att lära dig mer om hur du kan skapa undersökningar med QR-koder?

Kontakta oss:

035-15 59 00

Commentaires


bottom of page